Google+ Hesabı Nasıl Silinir?
Bugün size neredeyse herkesin hesabının bulunduğu ancak nedense kimsenin kullanmadığı Google+ hesap silme işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz bir rehber oluşturduk.

2011 Yılında büyük bir beklenti ile karşımıza çıkan Google+, Facebook ve muadili olan sosyal medya ücraları arasına oldukça iddialı giriş yapmıştı. Ancak, Google+'ın karmaşık arayüzü ve içerik üreticilerininde bu platformda trend olacak paylaşımlar yapmaması, platformun adeta ölmesine neden oldu. 

2015 yılında aylık 540 milyon aktif kullanıcı rakamına ulaşan Google, bu kullanıcıları kendi platformlarına yönlendirmek için çeşitli ataklar yapmış olsada (Allo, Google Buzz, Google Friend Connect) beklentiler yeterince karşılanmadı. 

Bu nedenle geçtiğimiz gün Google tarafından yapılan resmi açıklama ile Nisan 2019'da Google+ projesi resmen sonlanıyor. Şirket yetkililerin yaptığı açıklamalar nezdinde Google+'daki hesapların bir takım hatalar nedeniyle sızıntıya sebep olabileceği ve kişisel verilerin gün yüzüne çıkabileceği belirtildi. Nisan 2019'da tüm platform kapatılacak olsada şuan neredeyse herkesin Google+ hesabı bulunuyor. Kişisel verilerin çok önemli olduğu günümüzde karşımıza çıkabilecek bir aksaklık büyük sorunlara sebep olabilir, o nedenle sizler için hazırladığımız bu rehberde Google+ hesabını silmek için gerekli adımları uygulamalı olarak gösteriyoruz.

Google+ Hesabı Uygulama Üzerinden Nasıl Silinir?

  • Cihazınızda yüklü bulunan Google+ uygulamasını açın.
  • Ekranın sol üstünde bulunan menüye tıklayın.
  • Ayarlar'ı seçin ve profilinize dokunun.
  • Aşağıya kaydırarak Google+ Hesabını Sil seçeneğini bulun.

Şimdi Google+ hesabını uygulama üzerinden sildiniz ancak, sırada web sitesi var. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra web sitesine yönlendirileceksiniz.

Google+ Hesabı Website (Masa üstü) Üzerinden Nasıl Silinir?

  • Kullandığınız tarayıcı üzerinden Google+'ı açın.
  • Sol üst köşede bulunan menüye tıklayın ve Ayarlar'ı seçin.
  • En altta Google+ Hesabını Sil seçeneğini bulun ve tıklayın.
  • Şifrenizi girerek onaylayacaksınız, ve hesabınız silinmiştir.

İşte bu kadar, artık Google+ hesabınızı hayatınızdan tamamen çıkarmış bulunuyorsunuz, kişisel verileriniz sizde saklı olarak kalacak. Eğer güvenliğiniz için endişe etmeyenlerdenseniz bu işlemleri yapmanıza gerek yok. Çünkü Nisan 2019 yılında platform tamamen sonlandırılıyor. Konu ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Aşağıda paylaşmış olduğumuz Google+ uygulamasını dilerseniz açarak gerekli adımları uygulayabilirsiniz.